Nedensellik içinde, düz bir zaman çizgisinde ilerlemeyen, geçmiş ve geleceğin flulaştığı, karakterlerin çatışmayı bir başkasıyla değil ama kendisiyle yaşadığı ve bunu boşluğa doğru yönlendirdiği, izleyicinin aşina olduğu kültürel öğeler aracılığıyla izleyiciye kendi zihinsel dünyasında özgürce çıkarım yapabilmesine alan sağlayan, post-dramatik bir çağdaş tiyatro örneği.
Oyun, anlatım biçimiyle bir farklılık yaratırken, metin ve izleyiciye sunduğu zihinsel öğeler tarafında zayıf kalıyor. İzleyici olarak bir süre sonra, aynı yerde dönüp dolaşılıyormuş hissi uyandırıyor ve yazarın bu metni yazma derdi ve izleyiciye söylemek istediklerinden ziyade, metin, anlatış biçiminin sırf kendini tamamlamak için kullandığı bir araç haline geliyor. İzleyici olarak metinden tam bir şey yakalayacak iken o şeyden uzaklaşıp, oyunun kendi içindeki kurgusuna hizmet edecek daha önemsiz bir şeye varıyor. Tam, 'özgürce çıkarım yapabilmesine alan sağlarken', bundan uzaklaşıyor ve bunu da zayıf bir şekilde yaptığından dolayı oyunun sonunda üzerine düşünmeye izin verecek bir idea sağlayamıyor.
Karakterlerin duruma dair yaptığı benzetmeler ve kimi cümleler edebiydi ve kayda değerdi. Yazarın yardımcı yönetmenliğini yaptığı Çirkin oyununu da izlemiştim ve hem onda hem de bu oyunda karakterlerin evrenselliğinden çok, yerellikle bezenmiş olması ve bunu önemsemesi önemli.
Oyunların, izleyici oyunu izledikten sonra üzerine düşünebileceği ve farkındalığını artıracağı, belki bir zihinsel dönüşüme yol açabileceği, güçlü ve belirgin bir motivasyonu olması gerektiğinin; belirli bir entelektüel birikime sahip olduğunu düşündüğümüz herhangi bir oyun yazarının, hayatta daha önce hiç farkına varmadığımız bir durumu, olguyu; ya da bildiğimiz ama o şekilde düşünmediğimiz bir fikri işaret ederek, 'bakın ben ne buldum ve sizinle paylaşıyorum' diyerek seyirciyle doğrudan ve net bir şekilde oyun aracılığıyla iletişim kurmasının; her şeyin daha belirsiz ve çizgilerin ortadan kalktığı postmodern bir dünyada daha kıymetli olduğunu düşünüyorum.
Kaza, Köpek, Yumurta ve Kahvaltı / Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu