Muhteşem bir performans Levent Üzümcü tek kişilik dev kadro olarak sahnedeydi. Oyunu 2 kere izleme şansım oldu, zaman zaman duygulanıp zaman zaman güldüğünüz bir saatin nasıl geçtiğini fark etmediğiniz harika bir oyun izledik. Emeği geçen herkesi tebrik ederim.
2022 yılında, Şehir Tiyatroları'nın, 70'li 80'li yılların mizahı olan, 90'larda da türlü-çeşit sitcom.lar, tv dizileri ve uyarlamalar olarak defalarca yapılıp tüketilen, "İngiliz Bulvar Komedileri"ni, ordan oraya koşuşturma ve bağıra çağıra konuşmalarla sahneliyor olması tam bir hayal kırıklığı... Şehir Tiyatroları "İstanbul Klasiklerle Buluşuyor" sloganıyla Bulvar Komedilerini de kast etmiş demek ki...
Tamam toplumunun gülmeye, mizaha çok ihtiyacı var ama böyle bir prodüksiyonu hiç olmazsa İstanbul Devlet Tiyatroları'nın "Karmakarışık" oyunundaki gibi (aynı yazar, aynı tarz) yapsaydınız, mizahı hoplayıp zıplamayla değil de, oyuncu yorumuyla (Erkan Taşdöğen, Fatih Kahraman, Ali Ersin Yenar...) salona aktarsaydınız... İDT'nin oyunu çok daha başarılı.
Bence bu kumaş (sitcom mizahı ve yanlışlıklar komedisi) çok eskidi, bundan yeni elbise çıkmaz, lütfen genç yazarların çağdaş komedilerine yer verin; "Türkiye Kayası" örneğinde olduğu gibi...
Beklentim çok yüksek gittim. Sıkılmadan izledim ama pek beğenemedim. Espiriler çok basit, biraz yapmacık geldi açıkcası bana. Çeviri bir oyun olmasından mı kaynaklı, yoksa komedi yapmak gerçekten çok mu zor bilmiyorum. Daha önce” Kaç Baba Kaç” oyununu izlediğimde çok beğenmiştim ancak yazarın bu oyunu bana çok basit geldi. Yine de beklentiniz olmadan keyifli vakit geçirmek isterseniz gidebilirsiniz.
Rüstemoğlu Cemal'in Tuhaf Hikayesi / İstanbul Şehir Tiyatroları