-
Oyunun güçlü yanları: Farklı okumalarla derin anlamlar içeren bu eserin İstanbul Devlet Tiyatrosu tarafından oynanması, modüler-hareketli-orjinal dekor, ikinci bölümdeki işyeri sahnesi için oyuncuların sahnede kendilerine yaptıkları hızlı makyaj, bazıları "Thriller"daki dansları anımsatan çok çalışıldığı belli dans koreografileri, gergedanların lambalı metal başlıkları, yazarın belirttiği bazı canlı tabloların oyuncular tarafından başarıyla oluşturulması.
Oyunun zayıf yanları: Uzun süresine rağmen aranın olmaması, başlangıçtaki gergedan dekorunun yazarın vurguladığı simgesel yeşil renk ile ışıklandırılmaması, kedinin yüz bölümü ve pırasayı taşıma biçimi gibi ayrıntılar, bazı erkek karakterleri kadın oyuncuların oynamasına rağmen bazı kadın karakterleri erkek oyuncuların oynamaması, saç, makyaj, giysiler ve bazı oyunculuklarda asıl konunun ve diyalogların önüne geçebilen aşırı stilize/tiyatral bir tarzın olması.
-
-
Oyunu dün izledim. Oyun metni iyi, oyuncu performansları, dekor, giysi, ışık ve müzik çok başarılıydı. "Gerilim ve Suç" türünde bir eser. Filme çekilse türün meraklıları tarafından ilgiyle izlenir. Metin, dekor, oyunculuk ve zamanlamalarda ayrıntılara çok dikkat edilmiş özenli bir çalışma. Ödüllere layık. Ve özellikle Vehbi Can Uyaroğlu. Alkışlar... Oyun için bestelediği harika müzikleri youtube'dan dinlemenizi öneririm.
-
-
Oyunu dün izledim. 2012'de ilk kez Londra'da sahnelendiğinden beri bugüne kadar otuzdan fazla ülkede oynanan, seyirci tarafından beğenilen ve popüler olan bu oyun, İstanbul Şehir Tiyatrosu'nun çok yetenekli oyuncuları tarafından orjinaline çok benzer dekor ve sahne seti ile başarılı bir şekilde sahneleniyor. Oyunculuklar yanısıra oyunun başarısı dekor ön ve arkasındaki çok iyi set tasarımından geliyor. Duvarlardan objelerin düşmeleri, üst kat zeminin eğimi vb. teknik ayrıntılar çok önem taşıyor. Bu oyun, yolunda giden bir oyunu sahnelemekten daha tehlikeli ve daha fazla emek gerektiriyor. "Laurel ve Hardy", "Charlie Chaplin" filmleri, "The Naked Gun" ve "Mr Bean" gibi film serilerinde görülen komedi tarzı... Oyun aslında yoldan çıkmıyor, sahne içi ve sahne dışı pek çok aksilik olsa da devam ediyor ve o aksiliklere rağmen oyunun öyle devam etmesi seyirciyi güldürüyor zaten. İyi bir komedi izlemek istiyorsanız ve bulabilirseniz oyuna bilet alın.
Gergedanlar / İstanbul Devlet Tiyatrosu