Eğer risk almayıp çok izlenen ve bilindik oyun olsun kafasında ilerleyen biriyseniz önyargılarınızı kırın ve gidin, zaten bu da en çok izlenip sevileceklere girecektir, girmelidir (: !!!
Yaşadığımız toprakların sevgisini unuttuğumuz şu günlerde, 4oyuncu da sevgiyi aşılama adına Khora kor bir mücadele içindeydi adeta (bu şaka olmasa olmazdı) ((: insanı kendine getirici bir oyun denebilir.
Bazı sahneler Türk standardının üzerindeydi, son bölümü birçok kişi uzun bulabilir ancak bence ilk bölümlerin özümsenmesi adına sakin bir akış kıvamındaydı.
Herkesin emeğine sağlık 🙏
Öyle bi oyun hayal edin ki 90 dakika boyunca bir saniye bile tempo ve gerilim yavaşlamıyor. Bu sezonun en merak ettiğim işlerinden biriydi ve kesinlikle sonuna kadar övgüyü hakediyor. Nerede duracağını bilememek, ait olamamak, köklerini hissedememek, yabancı olmak gibi kavramlar üzerinden bazı yüzleşmeler yaşıyorsunuz ve sonunda öyle güzel bir finalle sizi kucaklıyor ki yeni doğmuş biri gibi salondan bir tebessümle ayrılıp tazelenmiş hissediyorsunuz. Tiyatronun birleştirici ve iyileştirici gücünü bize tekrar hatırlatan bu güzel oyunda emeği geçen herkese binlerce teşekkür! İyi ki varsınız!
Salih Usta yine hayal kırıklığına uğratmadı. Oyun yine hayallerin ötesinde bir dil ile çizilmiş, kurgulanmış. Sizi oradan oraya götürürken elinizi hiç bırakmayan, histen hisse sürükleyen, tiyatro ne büyülü şey dedirten bir oyun. Çocukluğumuzdan beri Türkiye’den hep övgü dolu bahseden, yücelten bilgiler bize işlendi. Bunları şimdi düşününce ne abartmışlar ya diyor ve Tükiye’nin şuanki haline kızıyor ve gittikçe apolitikleşiyoruz. Oyun da bu minvalde başlıyor ama ne yapıyor ediyor, Türkiye’ye “Eve” karşı ördüğümüz o duvarı yıkıyor, gerçek bağımıza dokunuyor ve silahsız bırakıyor. Düşündükçe hala kalbimde derin bir sızı kaldığını hissediyorum. Şahane oyunculuklar, şahane tasarımlar (ışık, dekor, kostüm, projeksiyonun işlevi), şahane metin, dramaturji ve şahane yönetmenlik. Hayran olmamak mümkün değil. Hepinizin emeklerine sağlık….
Khôra / Echoes Sahne