Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden mezun oldu. Genç kuşak sanatçılar arasında tuval resmini farklılaştırmaya yönelik deneyleriyle dikkati çeken sanatçının en önemli özelliği, malzeme ve renk tutkusudur. Satı, geleneksel resim sanatını teknolojik yenilikleri kullanarak dönüştüren sanatçılar kuşağındandır. Resmetmeye başlamadan önce, kendine has malzemesini oluşturmak için akrilik boya ile bir tür yapışkana benzeyen, çabuk kuruyan jeli karıştırır. Sonra da bu karı
DEVAMIşımı, fırça ya da spatula aracılığıyla tuvale uygular. Bu sürecin bazı beklenmedik sonuçlar doğurması kaçınılmazdır. Sanatçı da, ışığı geçiren yarı transparan renklerinin birbirleriyle nasıl bir etkileşim içerisine girdiklerini keşfe koyulur.
Son yıllarda Satı, çeşitli şekillerde sonuçlanabilen bu deneysel pratiğiyle farklı seriler üretti. İşlediği konular hakkında dayatmacı bir tavır takınmayan sanatçının kompozisyonları, dinamik ve soyut formları, izleyicinin yorumuna açıktır. Figüratif tasvirin sınırlarından kurtulmuş tekniği, özündeki yaratıcı potansiyeli açığa çıkarmak üzere malzemenin işlenmesi ve uygulanmasına dayanır. Bu da sanatçının tutumunu, savaş sonrası dönemde ön plana çıkan batılı soyut ressamlara yaklaştırır.
Strüktür serisinde (2013), spatula yardımıyla resmin yüzeyinde üst üste farklı renk katmanları oluşturarak, yüzeydeki tüm gereksiz detayları temizler sanatçı. Tema ve formla da malzemeyi öne çıkarır. Yapıtlarını olabildiğince sade bir yaklaşımla üretir. Kullandığı jelin yarı transparan doğası, sanatçının resim yapma sürecinin kontrolünü kısmen ele geçirir. Renk katmanlarının üst üste binmesi sonucu renk geçişleri ve dalgalanmalar meydana gelir.
DAHA AZ GÖSTER