Bu dev eseri sahneye taşıma cesaretini gösteren ekibi yürekten tebrik ederim. Napolyon Savaşları dönemini böylesine detaylı bir prodüksiyonla seyirciye yaşatmak büyük emek gerektirir. Kostüm ve sahne tasarımıyla izleyiciyi tarihsel bir yolculuğa çıkarmışlar. Mehmet Birkiye'nin yönetimiyle sahneye taşınan bu destansı yapım, karakterlerin psikolojik derinlikleriyle izleyiciyi etkiliyor.
Ancak, geniş olay örgüsü içinde bazı karakter gelişimleri yüzeysel kalabiliyor. Özellikle savaş sahneleri arasındaki geçişlerin daha akıcı olması, oyunun temposunu daha dinamik hale getirebilirdi. Yine de, böylesine kapsamlı bir eseri sahneye taşımak başlı başına bir başarı ve izleyiciyi derinden etkiliyor.
Oyunun rejisi, uyarlaması, hareket, dekor ve ışık tasarımı harikaydı. Emre Işık, Nursel Çeliktürk, Tekin Ezgütekin ve Fatih Sevdi başarılı performanslar sergilediler. Siyah sandalyenin Kont Pierre Bezukhov'u, mavi sandalyenin Bolkonsky Ailesi'ni, kırmızı sandalyenin Rostov Ailesi'ni temsil etmesi, Napolyon Bonapart'ın oyunun belli anlarında belirmesi, Prenses Maria Bolkonskaya ve ilahi gücü sembolize eden siyah pardesülü ve şapkalı karakterle yaptığı modern dans, sahnede hem önde hem arkada veya her iki yanda birden fazla olayın eşzamanlı sahnelenmesi, oyuncuların çıplak ayakla çakıllı zeminde oynaması çok güzel dokunuşlardı.
Savaş ve Barış / Kocaeli Şehir Tiyatroları