Troya’nın UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne kabulünün 20. yıldönümü nedeniyle 2018, Kültür ve Turizm Bakanlığınca ‘Troya Yılı’ ilan edildi. Yeni nesil sanatçıların bu kapsamda, dünyanın en bilinen ve üzerinde en çok konuşulan antik kentlerinden Troya’yı yeniden yorumladığı ‘Düşler Ülkesi: Troya’ ilk olarak, 27 Temmuz-27 Ağustos tarihl
DEVAMIerinde, Çanakkale’de Piri Reis Müzesi’nde sergilendi. Düşler Ülkesi: Troya’ sergisi, Çanakkale’den sonra 26 Eylül – 26 Ekim tarihleri arasında İstanbul Arkeoloji Müzeleri Darphane-i Amire 14 No’lu binada, İstanbullu sanatseverlere kapılarını açacak.
Türkiye’nin farklı illerinden kadim efsaneleri yeniden yorumlayan 29 genç sanatçının katılımıyla, Derya Yücel’in küratörlüğünde hayata geçen sergi, baskı, cam, enstalasyon, fotoğraf, grafik tasarım, resim, seramik, video gibi farklı mecralarda yapıtları buluşturuyor.
BASE 2017 sanatçılarından; Arek Qadrra, Beste Kopuz, Burak Çolak, Burhan Üçkardeş, Can Özal, Canalp Sipahi, Damla Yalçın, Dilan Eroğlu, Elif Havuz, Fatih Temiz, Hasan Avni Koçak, İbrahim Erdoğan, Kübra Boy, Kübra Gürleşen, Murat Kahya, Ömer Sedat Yenidoğan, Seçil Büyükkan, Seda Boy, Selen Tokgöz, Uğur Demirci, Zafer Geyikçi ve Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’nde eğitimini sürdüren Erdi Özdemir, Ezgi Erkan, Halil İbrahim Kara, İlgim Camcı, Oğuzhan Karadal, Ozan Gürkan Peltek, Ömer Akif Yeldan ve Samet Aygün’ün yapıtları sergide yer alacak.
DAHA AZ GÖSTER