İstanbul Fringe Festival 2022 Kısalar Seçkisi sizi 4 farklı ülkeden, 30 dakikanın altında 4 farklı gösteri ile buluşturuyor…
Toplam Süre: 60 Dakika / Tek Perde
Tür: Dans - Performans
Komma, Punkt – Danzò
DEVAMIn Compagnie – Fransa / 10 dk.
Clarissa Ray Porst ve Kaspar Kuoppamäki'nin elektroakustik kompozisyonunda, ses çalışması bizi endişeli bir ambiyansa sokar, hayvan çığlıkları ve tekno ritimlerin taşıdığı alaycılık, karakterin çılgın ve felç edici bir dansla yönlendirilen utancını en uç noktaya kadar zorlar.
Dansının itici gücü olan seğirmeler ve el kol hareketleri, onu engeller ve konuşma girişimini sabote eder.
Performans: Etienne Sarti
Müzik Kompozisyon: Clarissa Ray Porst, Kaspar Kuoppamäki
8 – Decadance Co – Singapur / 25 dk.
“8” kadınlığın ve kadın bedenlerinin farklı boyutlarını araştırıyor. Yaşayan heykellerin askıya alınmış bir zamanda etkileşimi olarak tasavvur edilen performans, sekiz bölümde bir empati ve karşılaştırma düeti aracılığıyla kadınlığın döngüsel tablolarını tekrar eder, yeniden yaşar ve yeniden keşfeder.
Decadance Co, oldukça kapsayıcı bir sanat yapma sürecini, kalite odaklı sunumları ve topluluklara anlamlı uygulamalarını takip etmeyi amaçlayan ortak çalışmaya dayalı bir çağdaş dans topluluğudur. Edwin Wee ve Rachel Lum tarafından kurulan grup, her zaman hem sanatçılara hem de izleyicilere meydan okuyan çok disiplinli işler geliştirmenin peşindedir.
Decadance Co Koreografi: Rachel Lum
Orijinal Müzik: Ran Bagno
Performans: Rachel Lum, Joanne Seow
Yapımcı: Edwin Wee
Orlando – Lamprini Gkolia – Yunanistan / 10 dk.
“Orlando”, bir kadının vücudunda zorunlu “öteki” olan, varoluşsal kendini kabullenme gezileri içinde seyahat eden bir bedenin içsel olarak bastırılmış düşüncelerini araştırıyor.
Yönetmen, Koreograf ve Performans: Lamprini Gkolia
Müzik: Konstantina Polychronopoulou
Dramaturji: Liza Kardami
Seslendirme, Üçüncü Göz: Periklis Skordilis
Işık Tasarımı : Sakis Birbilis
Film: Antonis D. Tzoumas
Kostüm, Senaryo ve Seslendirme : Lamprini Gkolia
Conversation with a frog – Sanpapié Dance and Physical Theatre – Italy / 15 dk.
Genelde söylendiği gibi, yolunuza bir kurbağa çıktığında, bu kendinizi bir dönüşüme adamanız için ideal bir fırsattır. Kurbağa, kendini sürekli olarak farklı biçimlerde yenileyebilen bir hayvan, birçok geçiş yapan bir hayvan. Ve başkalaşımı, bir kurbağadan daha iyi ne simgeleyebilir?
Sahnenin merkezindeki görüntülerin ve duyguların sürekli akışı, seyirciyi kışkırtır ve yönünü şaşırtır. Kendisini kaybolmuş bulan ve dönüşüm sürecine dahil olan izleyiciyi gözlemci ve tanık konumuna yerleştirir.
Dansçı, görüntüleri aktarmak için ya hayvanlar dünyasından ya da basmakalıp bir toplum fikrinden gelerek bedenini şekillendiren birlik ve çokluk kavramıyla oynar. Bu iki seviye arasındaki sürekli diyalog sahneyi melez bir yaratığın görünümüne hazırlar. Hiç görülmemiş bir şey, ne insan ne hayvan. Sürekli dönüşüm içinde, hiçbir zaman kendine benzemeyen yaratık yeni özelliklerini, gücünü ve dayanıklılığını deneyimler.
Koreografi: Sofia Casprini
Dramaturji: Anthony Mathieu
Dansçı: Sofia Casprini
Yapım: Sanpapié Dance and Physical Theatre
Yardımcı koreograf: Matteo Sacco
Proje ayrıca Simonetta Pusceddu liderliğindeki Festival Corto in danza, Teatro Café de la Artes ve Ariella Vidach Aiep tarafından desteklenmektedir.
DAHA AZ GÖSTER