Didem Ünlü, Füruzan Şimşek ve Nezihe Bilen Ateş’in oluşturduğu bu grubun resimleri gerek dil ve biçim, gerekse konu bağlamında birbirine uzak gibi görünse de, üçünü bir araya getiren ve ortaklaştıran şey; hayata ve insani bakışlarındaki psikolojik derinliği irdeleyen figüratif kompozisyonlar boyuyor olmalarıdır.
Resminin odağın
DEVAMIa çocuk ve kadını yerleştiren Didem Ünlü, şehir yaşamının içinde sıkışmış insanı, sanki bir oyun duygusuyla yalnızlığını, hüznünü ve masumiyetini, geniş doğa görüntüleri içerisinde sabitleyerek karşımıza çıkarıyor. Şehir hayatından bunalan insanın kaçışını imleyen sanatı, solmuş aile albümleri ile izleyicisine ince bir nostalji yaşatıyor.
Daha çok şehir insanını kendi alanları içerisinde resmeden Füruzan Şimşek’in gerek figürleri gerekse portreleri, bedeninden ve hapsedildiği alandan dışarı taşma eğilimini taşıyor. Son dönem de yaptığı doğa resimlerinde de aynı izleği sürdüren Şimşek, her ne kadar mekan oluşturmaya çalışsa da nesneleri alanındaki rahatsızlığı yansıtıyor.
Gerçeği bozarak yeniden oluşturmaya çalışan Nezihe Bilen Ateş, alışılmış kanıksadığımız görüntüler üzerinden bize yeni bir gerçeklik sunuyor. Oynadığı imgenin büyüsüne kapılmadan, yap-boz mantığı ile çalışan sanatçı, bize çıplak yalın ve iddiasız bir gerçekliği, duygu durumunu samimiyetle anlatıyor.
DAHA AZ GÖSTER