Deneyiminizi arttırmak için sitemizde çerezleri kullanıyoruz. Devam ederek Gizlilik ve Çerez Politikamızı kabul etmektesiniz. Detaylı bilgi için tıklayınız.TAMAM

Eserler İçin İçerik Yazarları Aranıyor: VikiPera

19/07/2016 0

Pera Müzesi ve web ansiklopedisi Vikipedi, sanat için iş birliğinde! Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek dijital proje “VikiPera”, araştırmacı yazarlarını arıyor.  

"Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar" sergisindeki eserler hakkında içerik hazırlanması istenen projeye, Vikipedi’ye üye olan herkes katılabiliyor. Eserlere Vikipedi üzerinden en geniş katkıda bulunan beş yazar; özel ödüllerin sahibi olacak. VikiPera projesi tamamlandığında Pera Müzesi’nde sergilenen “Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar”da yer alan eserlerin Vikipedi içeriğine karekod aracılığıyla sergi galerisinden de erişim sağlanacak.

http://bit.ly/2920Gnh sitesinde duyurulacak eserler hakkında, 15 Ağustos tarihine kadar içerik gönderebilirsiniz. Ayrıca yarışmaya dahil olan herkese küçük hediyeler verilecek. Pera Müzesi’nin, yazarları müzede sergilenen eserler hakkında seçkin içerik hazırlamaları için yarışmaya çağırdığı proje, Metropolitan Müzesi, British Museum ile MoMA gibi müzelerle de gerçekleştiriliyor.

Seyirci Yorumları

    İlk yorumu yapan siz olun.