Deneyiminizi arttırmak için sitemizde çerezleri kullanıyoruz. Devam ederek Gizlilik ve Çerez Politikamızı kabul etmektesiniz. Detaylı bilgi için tıklayınız.TAMAM

Devlet Tiyatroları, Dünya Tiyatro Günü’nü Ücretsiz Temsillerle Kutluyor

19/03/2019 0

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde 31 farklı oyunu tiyatroseverlere ücretsiz sahneleyecek.

Daha önce hiç tiyatroya gitmemiş ya da gidememiş vatandaşları tiyatroyla buluşturmanın amaçlandığı etkinlikte sanatseverler Devlet Tiyatroları’nın 11 yerleşik bölgesindeki 25 sahnesinde ve Elazığ, Kahramanmaraş, Adıyaman, Kırıkkale, Rize ve Bozhüyük turne sahnelerinde ücretsiz temsilleri izleyebilecek. Toplamda 12 bin kişinin ücretsiz tiyatro izlemesini sağlayacak etkinlikte, 3 oyun da çocuklar için sahnelenecek. Biletler Devlet Tiyatroları'nın gişelerinden ya da ilgili müdürlüklerden temin edilebilecek.

 

Ankara Devlet Tiyatrosu;

Tahtsız Kraliçe’yi Şinasi Sahnesi’nde, Gidiş-Dönüş (Retro)’yu Küçük Tiyatro’da, Divane Ağaç’ı Akün Sahnesinde, Oyun Odası’nı Altındağ Tiyatro Sahnesi’nde, 12 Öfkeli’yi İrfan Şahinbaş Sahnesi’nde, Eyvah Nadir’i Oda Tiyatrosu’nda, Bankta İki Kişi’yi Ziraat Sahnesi’nde, Gün Batımı’nı Kırıkkale Kültür Merkezi’nde ve Reis Bey’i İzmir Bornova Kültür Merkezi Necdet Aydın Sahnesi’nde sahneleyecek.

 

İstanbul Devlet Tiyatrosu;

Narnia Günlükleri’ni Cevahir Sahneleri Salon 1’de, Fatima’nın Erkekleri’ni Cevahir Sahneleri Salon 2’de, Radyum Kızları’nı Üsküdar Tekel Sahnesi’nde, Alyoşa’yı Üsküdar Stüdyo Sahne’de, Karmakarışık’ı Kahramanmaraş Necip Fazıl Kısakürek DT Sahnesi’nde ve çocuk oyunu Keloğlan Keleşoğlan’ı Bözhüyük’te Metris Tepe Kültür Merkezi’nde sahneleyecek.

 

İzmir Devlet Tiyatrosu;

Türkiye Kayası’nı Konak Sahnesi’nde, Kaşıkçılar’ı Karşıyaka Sahnesi’nde ve Paraya Hayır’ı Bornova Kültür Merkezi Bozkurt Kuruç Sahnesi’nde tiyatroseverlerle buluşturacak.

 

Bursa Devlet Tiyatrosu;

Üç Kağıtçı adlı oyunu Ahmet Vefik Paşa Sahnesi’nde ve Kapılar’ı Oda Tiyatrosu’nda seyirciyle buluşturacak.

 

Trabzon Devlet Tiyatrosu;

Heidi’yi Atapark Haluk Ongan Sahnesi’nde sergileyecek.

 

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu;

Parkta Güzel Bir Gün adlı oyunla Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi Orhan Asena Sahnesi’nde ve Gül’e Ağıt ile Adıyaman Üniversitesi Sahnesi’nde seyirciyi selamlayacak.

 

Antalya Devlet Tiyatrosu;

Dördüncü Ay’ı Haşim İşcan Kültür Merkezi Küçük Sahne’de ve Godot’u Beklerkeni Beklerken’i Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde görücüye çıkaracak.

 

Erzurum Devlet Tiyatrosu;

Bir Flamingo’nun Renkli ve Çiçekli Hayatı’nı Erzurum Devlet Tiyatrosu Sahnesi’nde sahneleyecek.

 

Konya Devlet Tiyatrosu;

Gün Anneme Gebe-Nefes’i Konya Devlet Tiyatrosu Sahnesi’nde ve Akümülatörlü Radyo’yu Ankara’da Cüneyt Gökçer Sahnesi’nde seyirciyle buluşturacak.

 

Sivas Devlet Tiyatrosu;

39 Basamak’ı Atatürk Kültür Merkezi Sahnesi’nde seyirci karşısına çıkaracak.

 

Van Devlet Tiyatrosu;

Umut Kavşağı’yla Kültür Merkezi Sahnesi’nde ve Ah! Tamara ile Elazığ DT Sahnesi’nde tiyatroseverleri selamlayacak.

Seyirci Yorumları

    İlk yorumu yapan siz olun.