Boğaziçi Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra, eğitim geçmişi ile sosyal ve kültürel vizyonunu birleştirdiği kariyerinde Pazarlama İletişimi, Reklam ve Marka Yönetimi alanlarında birçok uluslararası marka için başarılı iletişim projeleri ve kampanyaları yönetti. 2009-2011, Avrupa Birliği’nin açmış olduğu Genel Kültür ve Yetenek Sınavlarındaki başarısı ile EU Bursu alarak gittiği Londra’da London College of Fashion’da Çağdaş Sanat ve Tasarım Eğitimi aldı. Tasarım/yaratım süreçleri, printmaking,
DEVAMI keçe yapımı, ilüstrasyon/çizim, resim, desen, fotoğrafçılık, sanat tarihi ile dijital medya derslerini (Photoshop,Illustrator vs) kapsayan eğitimi sırasında çeşitli deneysel çalışmalar yaptı.
2010 yılında Tasarlamiş olduğu “Cage” Serisi, London College of Fashion Graduate Grup Sergisi’nde sergilenmeye jüri tarafından layık görüldü. Londra’da bulunduğu dönemde çeşitli Artist Residency’lere devam etti. 2015 yılında Assoc. Prof & Kurator Sn. Marcus Graf’ın değerli katkılarıyla Lucca Art’da “This Side Of Paradise” Türkiyedeki ilk Solo Sergisini açtı. Bu sergideki yapıtlar, yazar Scott Fitzgerald’ın aynı adlı romanından yola çıkarak, 1920’ler de yaşanan sosyo-kültürel değişimlerin birey/ özellikle “Kadın” üzerindeki dramatik etkileşimlerini ve psikolojik yansımalarını betimledi. 2015 yılında Galeri MERKÜR’de Grup Sergisine katıldı. Çalışmaları Londra’da LONDON FRIEZE Art Fair ile eş zamanlı Gallery DIFFERENT’ta ve Regent Park Metro İstasyonunda sergilenmeye hak kazandı. Galeri İLAYDA’da Catharsis Grup Sergisinde yer aldı. Contemporary Istanbul CI 2015’da MERKÜR Galeri ile katıldı. 2016, Self-Connection Solo Sergisi Galeri İLAYDA’da sergilenecek.
Didem Yağcı çalışmalarında, felsefi ve sanatsal anlamda edindiği farklı bakış açılarını yenilikçi, yaratıcı bir şekilde dönüştürüp yeni formlar meydana getirirken, görsel kompozisyon, farklı malzeme kullanımı ve renk dengesi arasındaki ilişkiye özel bir önem vermektedir. Bu yaklaşımıyla resim sanatının algısının geleneksel yollarını değiştirmeyi amaçlar. Didem Yağcı’nın çalışmaları, insanı diğer canlı ve cansız varlıklardan ayıran tek ve en önemli farklılık olan “DUYGU DENEYİMİ”nin altında yatan nedenlere sorgu yapar. Yapıtlarında varlığımızın evrensel gerçekliğini vurgulamak için, metaforik özne olarak konumlandırdığı izleyiciye kavramsal bir bakış açısı sunar.
DAHA AZ GÖSTER