Ülkemizde her sabah kadın, çocuk demeden şiddet, tecavüz cinayet haberlerini geçiyor ajanslar. Bu vahşete, bu sapkınlığa dur demenin yollarını arıyor kadınlar. Tek başına yasalarla çözülmüyor bu saldırılar.
Biz kadınlar, pa
DEVAMIylaştıkça bütünleştiğimiz erkeklerle büyük bir kavganın içinde boğuşuyor, sesimizi daha gür çıkarmaya çalışıyoruz. Eğitim ve kültürün önemine dikkat çekmeye çalışıyoruz. Yaşama sanatına incelik, hassasiyet katmaya çalışıyoruz. “Kadın Ölüleri” adlı oyunla yaşanılan bu açmazımızı sahneden seslendirmeye çalışıyoruz.
Kadın Ölüleri
Kadın ölüleri adlı oyunumuz, çağımızın bir trajedisidir: Kadınların, töre, aile içi şiddet, ensest ilişkiler sonucu öldürülmeleri ve intihara sürüklenişini anlatmaktadır. Toplumsal bir yüzleşme olan Kadın Ölüleri adlı oyunda, müziğin ve sözcüklerin havada dans ettiği, sahne estetiğin en etkili bir biçimde kurgulandığı bir anlatım diliyle, birinden farklı farklı kadınların temelinde aynı olan hikayelerin seriyoruz gözler önüne... “Kadın Ölüleri” adlı oyunumuz, sadece bir oyun değil biz kadınların gerçek bir trajedisidir. Bundan sonra söz söyleme sırası siz seyircimizindir.
Oyunumuzu 25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü’nde ise,Su Gösteri Sanatları Sahnesi’nde oyunumuzun gala gösterimi yapılacak ve günün anlamı, sahneden yükselttiğimiz seslerle, bir kez daha vurgulanacaktır.
''25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü” Nedir?
25 Kasım 1960'ta Dominik Cumhuriyeti'nde diktatörlüğe karşı mücadele eden üç kız kardeş Patria, Minerva, Maria Mirabel'in cesetleri bir uçurumun dibinde bulundu. Mirabel kardeşlerin, tecavüz edilerek vahşice öldürüldüğü ortaya çıktı ve onlar diktatörlüğe karşı mücadelenin sembolü oldu. Bütün dünyada yankı bulan bu gelişmeler karşısında Birleşmiş Milletler 17 Aralık 1999'da, 25 Kasım'ın "Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü" olarak benimsenmesine karar verildi.
DAHA AZ GÖSTER