bilindik sosyal normlara sığamayan, kültüründen aldığı ritüellerle kalıplaşmış davranış biçimlerini analiz edebilen, davranış normlarını görsel bir dokümantasyon ile sorgulayabilen kimse, gezgin
“Arada bir Seyyah”, benlikleri, toplum içinde oluşturulmaya çalışılan bireyselliğin dışında, alışıla gelmişlikleri metropol hayatin im
DEVAMIgelerinden değil, kültürel kimliğimizin sembollerinden seçilmiş bir coğrafyanın içinde hayal eden parçalarla kurgulanmış eserlerden oluşuyor.
İçine sığdırılmaya çalıştığımız kalıplar sanki hayatta kalmamız için mutlak ögeler gibi gösterilse de; doğaya dönüş, hayalini aksetme, iç huzur arayışı, inkar edilemeyen arzular. Doğayı aksederek, günlük şehir – toplum ilişkisinde yokluğu hissedilen birliktelik duygusu- ya da aranılan/unutulan/istenilen ruhani anlama ulaşma isteği yatıyor belki de.
Ritüeller doğaüstü bir güçle iletişim kurmak için kullanılır, bu durumda kutsal objelere dönüşen resmedilmiş yansımalar toplumsal normların değişimine ayna tutan formlar olabilir mi?
“Arada bir Seyyah”, modern kültürün motiflerini genişleterek, göz ardı edilen baskınlıkları hayalsi bir coğrafyada özgün seslere dönüştürüyor.
DAHA AZ GÖSTER