1964 yılında İstanbul’da doğan sanatçı 1987 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Adnan Çoker Atölyesinden mezun oldu. İlk kişisel sergisini 1994 yılında açan Pancar, sonraları “Gölge Dünya” (2008), Nürnberg’de sergilenen “SHADOWWORLD” (2008), “Uzaylılar-Halı Savaşları” (2004) ve “Kuryenin Rüyası”nın (2000) gibi kişisel sergiler açtı. Sanatçı Hafriyat Grubu ile birlşkte İstanbul Diyarbakır, Eskişehir, Münih, Ankara ve İstanbul’da grup sergileri yaptı.. Son kişise
DEVAMIl sergisi olan “Yolkenarı” nı 2015 yılında açtı.
Pancar işlerini oluştururken, resim, heykel ve enstalasyondan yararlanır; işlerini bir anlatı dahilinde kurgular. Daha ilk resimlerinden itibaren “alıntı”yı resimlerinde kullanmaya başlayan Pancar, çalışmalarında gazetelerden müzelerde sergilenmiş halılara, eski dergilerdeki resimlerinden öğrenci ödevlerine kadar birçok malzemeden yararlanır. Buna ek olarak Madra’nın belirttiği gibi sanatçı“Türkiye’nin siyasal-toplumsal karmaşasına karşı tepkisini sıradanlığın gizli iktidarını görselleştirerek gösteren 1990 kuşağının temsilcilerindendir. Bu resimlerin arka alanında toplumsal gerçekçilik, Türkiye modernizmine özgü çekingen gerçeküstücülük ve Pop Art’ın kaçınılmaz etkileri yer almaktadır.”
Pancar’ın işlerinde kent çoğu zaman arka plandadır. Şehre dair birçok motifin olduğu resimlerinde sanatçı “özel bir okulun açılış töreninden, Taksim Meydanı'ndaki insanlara; bir halk otobüsünden, şair Can Yücel ile yapılan bir söyleşi çekimine; internet kahvelerinden, sanatsal gösteri alanlarına, belgesel filmlerden, fotoroman karelerine vs.” (Zeytinoğlu) uzanan bir çeşitlilikte, bütüncül bir anlatı sunmadan şehri yorumlar. Madra’ya göre ise “Pancar, resim yapma eylemini sıradan günlük gerçekleri izlemek ve belgelemek için sürdürüyorsa, bu resimlerin ortaya koyduğu birikim bize İstanbul’un 20 yıllık değişimini gösterebilir."
DAHA AZ GÖSTER