Köy imamından hat dersleri aldı. Devletin açtığı gece kurslarında okumayı öğrendi. Köye resim yapmaya gelen Kütahyalı ressamlardan Necati Astarcıoğlu'nun yüreklendirmesiyle resme başladı, ilk resimleri Astarcıoğlu'nun isteği ile yaptığı manzara ve İsmet İnönü portresidir.
Naif ressam, ilk sergisini köy öğretmeninin önerisiyle 1965'te Kütahya Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde açtı. 1968'de gerçekleştirdiği ikinci sergisinden sonra başkent resim çevrelerinde adını duyurmaya başlay
DEVAMIan Yüce, doğayı yalın, içinden gelen bir bakışla gözledi, güz ve kır resimleri yapmayı sevdi. Resimleri çocukluğundan beri içinde yaşadığı köy ve çevresinin masalsı ve büyülü doğa yorumlarını içerdi. Sürekli bir gözlemle yaklaştığı doğaya, en küçük ayrıntısına kadar uzak ve yakın planda aynı ayrıntı ile ele aldı. Saf renklerle mistik bir doğa görüntüsü yarattı.
Yurt dışında Çekoslovakya, Hindistan, Monaco, Romanya, Finlandiya, Fransa, Macaristan ve İngiltere'de sergiler gerçekleştirdi, yurt içinde 30'a yakın kişisel sergi açtı.
Naif Ressam Hüseyin Yüce'nin, son çalışması Hacettepe Üniversitesi için yaptığı Hüseyin Yüce ağaçları ve renkleri ile bezeli büyük ebatlardaki tablosudur. Keman çalmayı çok seven sanatçı, hassas, duygulu, şakacı ve yardımsever bir kişiliğe sahiptir.
DAHA AZ GÖSTER