Deneyiminizi arttırmak için sitemizde çerezleri kullanıyoruz. Devam ederek Gizlilik ve Çerez Politikamızı kabul etmektesiniz. Detaylı bilgi için tıklayınız.TAMAM

MÜZEDE SAHNE: SSM'de Gösteri Sanatları Günleri

04/09/2018 0

Sakıp Sabancı Müzesi, Sabancı Vakfı’nın katkılarıyla geçen yıl başlattığı ve büyük bir ilgiyle karşılanan tiyatro etkinliği “Müzede Sahne”nin ikincisini, 6-9 Eylül 2018’de gerçekleştiriliyor. “Sakıp Sabancı Müzesi’nde Gösteri Sanatları Günleri” kapsamında ilk kez 2017’de “Fonda İstanbul” temasıyla düzenlenen etkinliğin bu yılki teması “Fonda Tabloyu Tamamlayan Parçalar” olarak belirlendi.

Etkinliğin bu yılki programının odak noktasında, toplumsal sorunlara değinen ve bu yönüyle seyircilerin belleğinde iz bırakan oyunlar yer alıyor. “Müzede Sahne - Fonda Tabloyu Tamamlayan Parçalar”, toplumsal gerçekçi bir yaklaşımla güncel meseleleri sahneye yansıtan eserleri izleyiciyle buluşturuyor. Etkinlik kapsamında, sahnede değer oluşturmuş isimler ile genç sanatçılar, aynı yazarların eserlerinin farklı şekillerde yorumlandığı işlerde izlenebilecek. Böylece farklı nesilleri bir arada seyrederken kültürün birbirine el vererek oluşturduğu bağa tanık olunacak.

Dört güne yayılan program kapsamında, Türk edebiyatı ve tiyatrosunun klasikleri ile usta isimlerin eserleri, Sakıp Sabancı Müzesi’nin bahçesinde Fıstıklı Teras’ta kurulacak sahnede ve müzenin farklı mekânlarının değerlendirildiği özgün işlerde izlenebilecek.

Haldun Taner, Latife Tekin, Ferhan Şensoy, Zeliha Berksoy, Metin Deniz gibi tiyatromuzda kendi ekollerini oluşturmuş isimleri bir araya getiren etkinlik, Alper Kul, Çiğdem Erken, Alican Yücesoy gibi tanınmış genç sahne sanatçılarımızı buluşturacak. Sakıp Sabancı Müzesi için gerçekleştirecekleri projelerde; gelecek vaat eden, uluslararası platformda varlık gösteren genç sahne sanatçıları Canan Yücel Pekiçten, Ilgın Abeln, Mine Çerçi, program kapsamında eserleri yer alan yazarlardan ilhamla yeni ürünler ortaya koyacak ve bu işler ilk kez “Müzede Sahne - Fonda Tabloyu Tamamlayan Parçalar”da sahnelenecek.

Etkinlik aynı zamanda, oyuncu Zeliha Berksoy’un Sakıp Sabancı Müzesi için hazırladığı ve sadece bu etkinlik kapsamında sahnelenecek “Bir Dost... Haldun Taner”in gösterimine ev sahipliği yapacak. Program kapsamında sadece tek gösterimi gerçekleştirilecek oyunda Berksoy, piyanoda Çiğdem Erken eşliğinde Haldun Taner imzalı kabarelerden şarkılar söyleyecek ve ona dair anılarını paylaşacak.

Etkinlik programına ve biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Seyirci Yorumları

    İlk yorumu yapan siz olun.