Deneyiminizi arttırmak için sitemizde çerezleri kullanıyoruz. Devam ederek Gizlilik ve Çerez Politikamızı kabul etmektesiniz. Detaylı bilgi için tıklayınız.TAMAM

“Geleceğin Ustaları” Geleneksel Sanatlar Tasarım Yarışması

10/09/2018 0

Geleneksel sanatları yarınlara taşımayı amaçlayan “Geleceğin Ustaları” Geleneksel Sanatlar Tasarım Yarışması 6. kez düzenleniyor. Alanında ustalaşmış 34 ismin jüri koltuğuna oturacağı yarışmada yüzlerce eser sahibi, hüsn-i hat, tezhip, minyatür, ebru, cilt ve çini olmak üzere 6 ayrı sanat dalında birbiriyle mücadele edecek.

Zeytinburnu Belediyesi tarafından düzenlenen yarışmada, geleneksel sanatlara karşı artan ilginin devamının sağlanıp sanata gönül veren insanların bir araya getirilmesi amaçlanıyor. Yarışmaya sadece bir eserle ve bir dalda katılabilecek olan ustalar, eserlerini 15 Kasım-16 Aralık 2018 tarihleri arasında teslim edebilecek.

24-29 Aralık 2018 tarihleri arasında seçici kurulun toplanacağı yarışmada, sonuçlar 31 Aralık 2018 Pazartesi günü açıklanacak. Detaylı bir elemenin ardından dereceye girmeye hak kazanan sanatkarların ödül ve sergi töreni ise 19 Ocak 2019 Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Uluslararası katılıma da açık olan yarışmaya herhangi bir yaş ve eğitim sınırı olmaksızın tüm amatör ve profesyonel sanatçılar katılabiliyor.

Her yıl farklı bir temayla sanatseverlerin karşısına çıkan geleceğin ustaları, bu yıl sanatçılar serbest bir konuyla sanatseverlerin karşısına çıkabilecek. 6 ayrı dalda ilk 3 dereceye giren ve teşvik ödülüne layık görülen isimlerin ödüllendirileceği yarışmada birincilere 12.000 TL, ikincilere 8.000 TL, üçüncülere 6.000 TL, teşvik ödülüne layık görülen ilk iki sanatçıya ise 4.000 TL para ödülü hediye edilecek.

Ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Seyirci Yorumları

    İlk yorumu yapan siz olun.