Deneyiminizi arttırmak için sitemizde çerezleri kullanıyoruz. Devam ederek Gizlilik ve Çerez Politikamızı kabul etmektesiniz. Detaylı bilgi için tıklayınız.TAMAM

Evden Çıkmadan Ziyaret Edebileceğiniz Müzeler

17/03/2020 1

Evimizden çıkmadan dünyanın en önemli müzelerini geziyoruz. Üstelik ücretsiz!

Önemli ihtiyaçlarımız dışında evde kalmamızın en doğru davranış olduğu şu günlerde, ruhumuzu beslemeye de ihtiyacımız var.

 

Evden Çıkmadan Ziyaret Edebileceğiniz Müzeler

1. Louvre Müzesi (Paris): Dünyanın en büyük sanat müzesidir. Fransa'nın başkenti Paris'te, Louvre Sarayı'na kurulmuştur. Şehrin içinden geçen Sen Nehri'nin kıyısında yer alır. Tarih öncesi çağlardan, 21. yüzyıla kadar uzanan oldukça geniş bir koleksiyon yelpazesi vardır.

louvre.fr/en/visites-en-ligne

 

2. Metropolitan Sanat Müzesi (New York): Dünyanın en büyük ve en önemli müzelerindendir. Manhattan, New York'taki Central Park'ın yanında yer alan müze, The Cloisters adı verilen orta çağ sanatını barındıran bölümü bünyesinde bulundurur.

artsandculture.google.com/partner/the-metropolitan-museum-of-art

 

3. Prado Müzesi (Madrid): İspanya'nın başkenti Madrid'de yer alan bir müze ve sanat galerisidir. Resim ve heykel müzesi olarak kurulmuş olup; 5.000 den fazla çizim, 2.000 baskı, 1.000 madeni para, Madalyalar ve yaklaşık 2.000 süs eşyası ve sanat eseri içerir.

museodelprado.es/en/the-collection/art-works

 

4. Uffizi Galerisi (Floransa): Dünyadaki en eski ve en ünlü sanat müzelerinden biridir. Ünlü Medici Ailesinin sanat koleksiyonu sergilenir. İki katlı U şeklindeki müzede, dünyaca ünlü tablolar bulunur. "Uffizi", İtalyanca "ofisler" demektir.

uffizi.it/mostre-virtuali

 

5. British Müzesi (Londra): İngiltere'nin Londra şehrinde, dünyanın her yanından getirilen seçkin Antik çağ yapıtları ve etnografya koleksiyonlarını kapsayan müzedir.

britishmuseum.org/collection

 

6. Ulusal Arkeoloji Müzesi (Atina): Atina’da bulunan, dünyanın en büyük Eski Yunan sanatı müzelerinden biridir. Müze, Yunan Uygarlığının tarih öncesi dönemden Geç Antik Çağ'a uzanan zaman diliminden eserlere ev sahipliği yapmaktadır.

namuseum.gr/en/collections/

 

7. Van Gogh Müzesi (Amsterdam): Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da bulunan, Hollandalı ressam Vincent van Gogh'un çalışmalarının sergilendiği müzedir. Müze dünyada Van Gogh'un resim ve çizimlerinin sergilendiği en büyük müzedir. 2014 yılında 1.6 milyon kişi ziyaret etmiştir.

artsandculture.google.com/partner/van-gogh-museum

 

8. National Gallery (Londra): Londra'da 1824 yılında kurulan, 2.300’den fazla parçanın olduğu koleksiyona sahip müzedir. Binası Trafalgar Meydanı'nda bulunmaktadır. Müze, 13. yüzyıl ve 20. yüzyıl aralığında pek çok tabloya sahiptir. Koleksiyonun sahibi Birleşik Krallık halkıdır ve giriş serbesttir.

nga.gov/index.html

Seyirci Yorumları

    İlk yorumu yapan siz olun.