Deneyiminizi arttırmak için sitemizde çerezleri kullanıyoruz. Devam ederek Gizlilik ve Çerez Politikamızı kabul etmektesiniz. Detaylı bilgi için tıklayınız.TAMAM

Bergama Tiyatro Festivali'ne Hazır Mıyız?

10/05/2018 0

İzmir'in en değerli tarihi alanlarından biri olan Bergama, binlerce yıl önce olduğu gibi antik tiyatrosunda, sokaklarında ve meydanlarında her kesimden insanı tiyatronun büyülü gücüyle bir araya getirmeye hazırlanıyor!

10-13 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek olan "Bergama Tiyatro Festivali"; Asklepion, Bergama Kültür Merkezi, Kızıl Avlu, Pergamon Antik Kent gibi birçok mekanda sanatseverleri ağırlayacak. 4 gün boyunca Berlin, Atina, İstanbul ve Ankara’dan gelecek olan tiyatro ekipleri, atölyeler ve bölgedeki sanatçılar ile yerel üretimler deneyimlenebilecek.

Festival mekanları arasında antik çağın en önemli sağlık yurtlarından biri olan Asklepion, mimar Emre Arolat tarafından tasarlanan Bergama Kültür Merkezi, Roma İmparatoru Hadrianus Dönemi'nde (M.S. 117-138) Mısır Tanrıları adına inşa edilen Kızıl Avlu, farklı zanaatlara yüzyıllardır ev sahipliği yapan Arasta, şehrin merkezinde park alanları ve iki adet açık hava tiyatrosuyla Çamlı Park, 1875'te yapılan ve son dönemde belediye tarafından restore edilen Yabets Sinagogu, mimar Cengiz Bektaş tarafından tasarlanan Cumhuriyet Meydanı ve 1989'dan beri varlığını sürdüren Bergama Kültür ve Sanat Vakfi (BERKSAV) bulunuyor.

 

Festival programına buradan ulaşabilirsiniz.

Seyirci Yorumları

    İlk yorumu yapan siz olun.