Ezgi Yaren Karademir
- Dansçı / Oyuncu
- 1997
- Ardahan
Biyografi
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı Çağdaş Dans Anasanat Dalı’ndan yüksek onur derecesiyle mezun oldu. Eğitimi süresince Erasmus+ programı kapsamında Viyana Musik und Kunst Privatuniversität bünyesinde çalışmalarını sürdürdü. Sanatçı; performanslarında hareket, ses ve fiziksel varlığı merkeze alan disiplinlerarası bir yaklaşım benimsemektedir.
Sinema kariyerinde, 62. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Bonds, Roots and Passions (Bağlar, Kökler ve
DEVAMI Tutkular) filmindeki Hazel karakteriyle Cahide Sonku Ödülü’ne layık görülmüştür. Filmografisinde ayrıca Gürcan Keltek imzalı Before the New Dawn (Yeni Şafak Solarken) ve Ferit Karahan’ın yönettiği The Wedding of Djinns (Cinlerin Düğünü) gibi uluslararası festivallerde yer alan yapımlar bulunmaktadır.
Sahne üzerinde 1923 Musical ve Hayalperest Musical gibi büyük prodüksiyonlarda rol alan Karademir; Simon Kuban, Beyhan Murphy, Christina Medina ve Esther Balfe gibi isimlerin koreografilerinde performans sergilemiştir.
Vespera Dance Company'nin kurucusu ve genel sanat yönetmeni olan sanatçı, topluluk bünyesinde çağdaş dans ve tiyatro odaklı performanslar üretmekte, farklı koreograflar ile ortak üretimler yaparak dansçılara profesyonel alan yaratmaktadır.
Dansçılığını da geliştirmek adına Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi’nin Müzik Dalı yetenek sınavlarına girip kazanmış ve 2015 yılında mezun olmuştur. İleri seviye piyano, orta seviye de çello çalmaktadır.
2016 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Çağdaş Dans Anasanat Dalını kazanmış ve halen eğitimine devam etmektedir. Ayfer Zeren, Oktay Keresteci, Mirjam Karvat, Bara Sigfusdottir, Leonard Ajkun, Sybrig Dokter, Robin Dingemans gibi sanatçılardan atölyeler almıştır. Bale ve çağdaş dans üzerine çalışmalarına devam ederken Gizem Aksu, Eldad Ben-Sasson, Tuğçe Tuna, Aslı Öztürk ve Ebru Cansız gibi alanında ustalaşmış koreografların projelerinde dans etmiştir.
Halen, 2017 yılında çalışmaya başladığı Acar Sanat Akademisi’nde 3-12 yaş grubu öğrencilerine bale dersleri vermektedir.
2014 yılında “Sen Benimsin” adlı dizide, piyano sahnesi için el dublörlüğü yapmıştır ve ilk kamera deneyimini burada yaşamıştır. 2017 yılında “Biz Size Döneriz” filminin müziği olan Fatma Turgut’un “Yıllar Sonra” klibinde dans etmiştir. 2018 yılının mart ayında çekilen “Polisan X1 Anti-Aging” boya reklamında yer almıştır.
DAHA AZ GÖSTER
Tiyatro Oyunları
| OYUN ADI | YIL | DURUM |
|---|---|---|
![]() ÇAMUR /Oyuncu | 2026 | Sahnede |
![]() Küçük Prens Neredesin /Hareket Tasarımı | 2025 | Sahnede |
![]() Hayalperest /Dansçı / Koro | 2024 | Sahnede |
![]() 45'lik /Oyuncu | 2018 | Sona Erdi |
![]() Homojenik Hizalanma /Oyuncu | Sahnede |





