Oyun Özeti
Monologlar Müzesi, beş gün sürecek bir monolog festivaline ev sahipliği yapıyor. Deneyimli ve genç sanatçıların bir araya geldiği festivalde 30 yeni monolog, Monologlar Müzesi ve Perispri sahnelerinde izleyiciyle buluşacak. Bu seride bazı o
DEVAMIyunlar yalnızca bir gün sahnelenecektir; tarih bilgisi oyun adının yanında belirtilmiştir.
ALTIN VARAKLI HAKİKAT (Yalnızca 8 Ekim'de oynayacaktır)
Sabri, yıllardır işlettiği sahaf dükkânında kitaplarla birlikte hatıralarını da saklar. Altın varaklı bir kitap, geçmişten kalan özel bir hikâyenin sessiz tanığıdır. Bir gün, kitabın beklenmedik bir alıcısı çıkar. Sabri için mesele artık bir kitabı satmaktan çok daha fazlasıdır.
Altın Varaklı Hakikat, insanın vazgeçtikleriyle vazgeçemedikleri arasındaki ince çizginin hikâyesidir.
Yazan: İrem Süt
Yöneten: Burak Üzen
Performans: Serdar Bordanacı
OYUN BİTTİ
Aykut, âşık olduğu Aylin’e duygularını açabilmek için elektrinkçi Ayhan Abisine bir tabela yaptırır. Aylin’in tabeladaki aşk yazılarını görmesini iple çeken Aykut, Balat sokaklarında hayatının görmeyi ertelediği bir gerçeğiyle yüzleşir. Aykut’un aşk hikayesi, annesi Ayşen ile arasındaki anne oğul ilişkisinin körlüklerine dönüşür. Tabeladaki cümleler değiştikçe Aykut’un söyleyemedikleri çoğalır; o görmekten hep kaçtığı acının kıyısına gelir. Ve sonunda Aykut, görülmeyi arzu ederken, kendi görmediklerinin sarmalına takılır.
Yazan: Sıla Erkan
Yöneten: Başak Kıvılcım Ertanoğlu
Performans: Ferhat Işıktaş
YAŞANMIŞLIKLAR KOLEKSİYONU
Bu mezatta kural basit; kokladığınız, dokunduğunuz, duyduğunuz gördüğünüz sizindir. İade yok, değişim yok.
Her yerde bulunmaz, her gün görülmez ve herkesin almaya cesaret edemeyeceği şeyler var elimde.
Öyle bilmediğiniz şeyler de değil. Ama öyle sıradan şeyler de değil..
Yaşanmışlıklarımı satıyorum... Satıyorum... Saa-tıı-yoo-ruuum... SAAAT...!
Yazan: Hatice Ataş
Yöneten: Burak Üzen
Performans: Ahhan Şener
BIRAKIN YARAM KANASIN
İstanbul'un kadim semtleri Balat ile Ayvansaray'ın arasında, tam sınırda, Çavuş Hamamı'ndayız.
Natır Kader, gündelik ekmek kaygısına eşlik eden koca dayağı, ihanet, sefalet çıkmazında, yepyeni bir gerilimin kucağında bulur kendini:
Kocasından çaldığı paralar ve uyuşturucu ile yakalanmadan nasıl saklanacak, paçayı nasıl kurtaracaktır...
Balat'ın kesif kokulu, puslu, küf duvarlı hamamında Kader ile kâh gülüp kâh ağlarken, kendimize soracağız:
Ben değişmezsem, kaderim değişir mi?
Yazan: Nur Banu Molla
Yöneten: Kerem Pilavcı
Performans: Sıla Erkan
BABAGANNUŞ (Bu seride yalnızca 8 Ekim'de oynayacaktır. 7 Ekim'de Yeni Sesler 3 serisinde de izleyebilirsiniz.)
Şevval, şans eseri yaptığı Babagannuş ile ünlü bir şef olmanın eşiğine gelir. Tek bir sorun vardır: Tarifi hatırlamak…
Meyhanede başlayıp İran’a kadar uzanan büyük aşkını yeniden canlandırırken, mezedeki eksik malzemenin peşine düşer. Tatlı anılar ve acı hatıralar, tarifin her aşamasında yeniden ortaya çıkar.
“Hatırlamak için doğru soruları sormam lazım! Neden bu mezeyi yaptın, bunu hatırla.”
Yazan: Sinem Sağlam
Yöneten: Burak Üzen
Performans: Işıl Yılmaz
KAHRAMANLIK SERVİSİ (Bu seride yalnızca 10 Ekim'de oynayacaktır. 7 ve 9 Ekim'de Yeni Sesler 3 serisinde de izleyebilirsiniz.)
Ender ve küçük kardeşi Umut , dünyayı çocuklar ve yetişkinler için daha adil bir yer yapma hayaliyle, sonuçlarını asla tahmin edemeyecekleri bir oyun kurar: Kahramanlık Servisi.
Yıllar sonra kötülerin peşine bu kez polis olarak düşen Ender, 'çocukluğunun katili'nin yerini bildiren, Kahramanlık Servisi imzalı gizemli bir e-posta alır.
Söylenen adrese gitmesiyle geçmiş ve bugün, kanun ve vicdan, doğru ve yanlış birbirine karışır; Ender yıllardır kaçtığı o gecenin içine yeniden sürüklenirken bizi de yanında götürür.
Ender’in yıllardır yakalayamadığı tek suçluyu
sonunda yakalamasına, herkesin hak ettiğini almasına
yardım etmeye hazır mısınız? Hazırsanız, başlıyoruz.
Yazan: Atıl Önder
Yöneten: Sinem Öztürk
Performans: Emre Koç
ZEHRATÜL HALİÇ (Bu seride yalnızca 10 Ekim'de oynayacaktır. 9 ve 11 Ekim'de Yeni Sesler 2 serisinde de izleyebilirsiniz.)
İnsan en çok kimi kandırır?
Kokucu Salim yetiştirdiği portakal çiçeğini çok seviyordu ancak kendi için yetiştirmemişti. Her sabah dinlediği radyoda çalan ilahileri ezbere bilirdi, bir kere istek parça için aramadı. Kokuları arasında en sevdiği Zehrat'ül Haliç'ti. Taa'ki bugüne kadar. 6 yıldır formülünü sır gibi saklamış, kimselere koklatmamıştı. Bir kişi hariç.
Bir koku asla kendinden bahsetmez, hep başkasına atfeder kendini!
Yazan: Onur Erdemir
Yöneten: Gülşah Fırıncıoğlu
Performans: Barış Kolik
DAHA AZ GÖSTER