Deneyiminizi arttırmak için sitemizde çerezleri kullanıyoruz. Devam ederek Gizlilik ve Çerez Politikamızı kabul etmektesiniz. Detaylı bilgi için tıklayınız.TAMAM

Yakında Başlıyor: 3. İstanbul Tasarım Bienali 

23/08/2016 0

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından bu yıl 3.sü düzenlenen İstanbul Tasarım Bienali; 22 Ekim'de başlıyor.

İnsan ve tasarım arasındaki ilişkiyi derinlemesine incelemeyi amaçlayan bienalin bu yılki başlığı "BİZ İNSAN MIYIZ? : TÜRÜMÜZÜN TASARIMI : 2 saniye, 2 gün, 2 yıl, 200 yıl, 200.000 yıl" olarak belirlendi. Bienalin küratörlüğünü ise Beatriz Colomina ve Mark Wigley üstleniyor.

Etkinlikte, "Türkiye Tasarım Kronolojisi" projesiyle de Türkiye'den farklı disiplinlerden uzmanların bir araya gelerek, Türkiye'deki tasarım endüstrisinin bir kronolojisini ve tasarım tarihiyle ilgili bir kütüphane oluşturmaları sağlanacak.

Sergilere ek olarak, bienal teması kapsamında üniversitelerde yapılan çalışmaların yer aldığı, Türkiye ve yurt dışından üniversitelerin katıldığı "Akademi Programı" kapsamında panel ve söyleşiler düzenlenecek.

Ayrıca İstanbul genelinde farklı bölgelere yayılacak, özel projelerin ve etkinliklerin yer alacağı "Yaratıcı Mahalleler" projesi, kent sakinlerini tasarımla buluşturacak.

Bienalde, 13 ülkeden tasarımcı, mimar, sanatçı, tarihçi, arkeolog ve bilim insanının 70'in üzerindeki projesi Galata Rum Okulu, Studio-X, DEPO, Alt ve İstanbul Arkeoloji Müzesi'nde sergilenecek.

Ücretsiz olarak gezilebilecek olan 3. İstanbul Tasarım Bienali; 20 Kasım'da sona erecek.

Seyirci Yorumları

    İlk yorumu yapan siz olun.