Deneyiminizi arttırmak için sitemizde çerezleri kullanıyoruz. Devam ederek Gizlilik ve Çerez Politikamızı kabul etmektesiniz. Detaylı bilgi için tıklayınız.TAMAM

Tüm Dünyadan Sanat Eserleri Cebinizde: Arts & Culture

22/07/2016 0

Google; yeni projesi “Arts & Culture” ile dünya sanat tarihinin en kapsamlı sanal sanat çalışmasını gerçekleştirdi. Android ve iOS işletim sistemleri için geliştirilen Arts & Culture uygulaması sayesinde binlerce sanat eserine akıllı telefonunuzdan ulaşmanız artık mümkün!

Ücretsiz olarak indirmeye sunulan ve 1000’in üzerinde müzede bulunan sanat eserlerine bakabilmenize imkan tanıyan Google Arts & Culture uygulaması, gigapiksel boyutlarda çekilen fotoğraflar sayesinde sanat eserlerindeki en ince ayrıntıları kullanıcılarına sunuyor. Sanat akımları dışında tarihi etkinlik ve kişiler hakında da bilgi sunan uygulama, Google’ın Sokak Görünümü özelliğine de destek veriyor. Bu özellik sayesinde bazı müzeler ve yerler 360 derece gezilebiliyor.

En önemli özelliklerden biri ise; veritabanında bulunan sanat eserleri bağlı olduğu akıma, eserde kullanılan malzemeye ve eserdeki hakim renk tonlarına göre kategorilere ayrıldığı için istenilen kelimeye göre arama yapmak mümkün. 

40 farklı ülkeden 250 kuruluşun katkıda bulunduğu Google’ın bu büyük projesi; şimdilik büyük ölçüde İngilizce, ama Türkçe içerikler de bulunuyor.

Seyirci Yorumları

    İlk yorumu yapan siz olun.