Deneyiminizi arttırmak için sitemizde çerezleri kullanıyoruz. Devam ederek Gizlilik ve Çerez Politikamızı kabul etmektesiniz. Detaylı bilgi için tıklayınız.TAMAM

Kadıköy Belediyesi’nden "Ulusal Tiyatro Sahne Eseri Yarışması"

18/07/2016 0

On dokuzuncu yüzyılın ikinci yarısında dramatik sahne edebiyatıyla tanışan Türkiye, her zaman yerli metinlere ihtiyaç duydu. Başta Muhsin Ertuğrul tarafından olmak üzere gelişme ve yeni eserler üretilmesine teşvik içinde olan Türk Tiyatrosu, önümüzdeki yıllar için de yeni sahne eserlerine sahip olmayı bekliyor. Bu durumu özümseyen Kadıköy Belediyesi, yaptığı yarışmalarla sanatçı ve sanatçı adaylarını cesaretlendirmeye devam ediyor.

Bu kapsamda gerçekleştirilen “Ulusal Tiyatro Sahne Eseri Yarışması”; seçici kurulunda Orhan Alkaya, Cevat Çapan, Yücel Erten, Dikmen Gürün ve Nesrin Kazankaya’dan oluşuyor. Yarışma sonucunda bir adet birincilik, iki adet ikincilik ve 3 adet mansiyon ile para ödülünün yanı sıra; Seçici Kurul’un seçtiği oyunlar kitap halinde yayımlanacak.

Yarışma Türkiye vatandaşı olan tüm yazar ve edebiyatçıların katılımına açık. Son katılım tarihi ise 6 Mart 2017. Sonuçlar Mayıs 2017’de Kadıköy Belediyesi Tarih Edebiyat Sanat Kütüphanesi’nde (TESAK) bir törenle açıklanarak sahiplerini bulacak. Ayrıntılar için:

http://www.tiyatroyarismasi.kadikoy.bel.tr/

Seyirci Yorumları

    İlk yorumu yapan siz olun.