Deneyiminizi arttırmak için sitemizde çerezleri kullanıyoruz. Devam ederek Gizlilik ve Çerez Politikamızı kabul etmektesiniz. Detaylı bilgi için tıklayınız.TAMAM

DTCF Tiyatro Bölümü Fiilen Kapatıldı

08/02/2017 0

Yeni çıkan Kanun Hükmünde Kararname ile binlerce memur artık işsiz. OHAL kapsamıyla Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 2 bin 585, Yükseköğretim Kurulu'ndan ise 350 akademisyen görevlerinden ihraç edildi.

Toplamda 4 bin 464 memur kamudan çıkarılırken, KHK'lardan en büyük darbe, bilim ve sanat dünyasına geldi. Ankara Üniversitesi'nde İletişim Fakültesi ve Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden onlarca tanınmış akademisyen ve profesör ihraç edildi. Ancak Ankara Üniversitesi'ndeki ihraçlar sadece iki fakülteyle kalmadı. Türkiye'nin en köklü fakültelerinden Dil-Tarih ve Coğrafya Fakültesi'nin Tiyatro bölümü yapılan ihraçlarla fiilen kapatıldı.

Fakültenin Bölüm Başkanı, Tiyatro Tarihi ve Teorisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tülin Sağlam ihraç edildi. Tülin Sağlam'ın yanı sıra, Ana Sanat Dalı Başkanı Prof. Dr. Banu Belkiz Altan ile Prof. Dr. Neziha Selda Öndül de ihraç edilen isimler arasında yer aldı.

Yapılan ihraçlar sonucunda DTCF'de Tiyatro bölümünde yalnızca birkaç akademisyen kaldı. Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü'nden bir önceki KHK ile ihraç edilen Süreyya Karacabey, bölümün fiili olarak artık işlevini yürütmesine imkan kalmadığını söyledi.

Kararnamenin açıklanmasının ardından sosyal medya üzerinde ihraç edilen akademisyenler için #hocamadokunma hashtag'ı açıldı.

Seyirci Yorumları

    İlk yorumu yapan siz olun.