Deneyiminizi arttırmak için sitemizde çerezleri kullanıyoruz. Devam ederek Gizlilik ve Çerez Politikamızı kabul etmektesiniz. Detaylı bilgi için tıklayınız.TAMAM

Çocuklar Yazıyor: Bir Hayal Bir Oyun Yarışması

19/07/2017 0

Zorlu Holding’in bu yıl ikincisini düzenlediği “Bir Hayal Bir Oyun Yarışması”, çocukları hayallerini gerçeğe dönüştürmeye davet ediyor!

Çocukların yeteneklerini fark etmelerini sağlayacak, onları cesaretlendirecek ve özgüvenlerini artıracak Bir Hayal Bir Oyun Yarışması’na başvurular 22 Mayıs 2017 tarihi itibariyle başladı. Türkiye’nin dört bir yanından, 2017-2018 yılında ilköğretimin üçüncü veya dördüncü sınıflarındaki öğrenciler, kendilerinin özgün hikâyeleriyle 31 Temmuz 2017 tarihine kadar yarışmaya başvurabilecekler.

Alanında uzman jüri üyeleri tarafından yapılacak değerlendirme ile öncelikli olarak 10 hikâye seçilecek, ardından on bir kişilik jürinin yapacağı değerlendirmenin sonunda kazananlar, 19 Eylül 2017’de kamuoyuna duyurulacak. Okulların açılmasıyla birlikte de tiyatro oyununa dönüştürülecek en başarılı hikâye kamuoyuna duyurulacak. Sonrasında seçilen bu hikâyeden yola çıkılarak profesyonel bir ekip tarafından bir tiyatro oyunu yazılıp gelecek yıl Dünya Tiyatro Günü’nde sahnelenecek. Dereceye giren üç eserin sahibine “Yaratıcı Yazarlık Eğitimi” verilecek.

“Bir Hayal Bir Oyun Yarışması”nın ilk yılında yapılan değerlendirme sonucunda, Gökhan Kızıklı’nın “Karton Şehir” isimli hikâyesi sahnelenmek için seçilmiş ve tiyatro yazarları tarafından senaryolaştırarak bir tiyatro oyununa dönüştürülmüştü.

Başvuru formu ve ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. 

Seyirci Yorumları

    İlk yorumu yapan siz olun.