Deneyiminizi arttırmak için sitemizde çerezleri kullanıyoruz. Devam ederek Gizlilik ve Çerez Politikamızı kabul etmektesiniz. Detaylı bilgi için tıklayınız.TAMAM

Artık Her Yıl ve Kasım Ayında: İstanbul Tiyatro Festivali

19/04/2017 0

İstanbul Kültür Sanat Vakfı, 45. yılında uzun zamandır üzerinde çalıştığı bir projeyi hayata geçiriyor. İKSV tarafından 1989 yılında düzenlenmeye başlanan ve 2002 yılından bu yana iki yılda bir Mayıs ayında gerçekleştirilen İstanbul Tiyatro Festivali bundan böyle her yıl düzenlenecek!

Bu yıldan itibaren 21. İstanbul Tiyatro Festivali; Aygaz, Opet ve Tüpraş sponsorluğunda 13-26 Kasım 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Tüm program Eylül ayında açıklanacak.

2002 yılında, Nâzım Hikmet’in doğumunun 100. yılında, Genco Erkal’ın tasarladığı ve yönettiği Nâzım’a Armağan adlı yapımla ilk prodüksiyonunu gerçekleştiren İstanbul Tiyatro Festivali, izleyen yıllarda 34 yerli ve yabancı prodüksiyona ortak yapımcı olarak da destek verdi. 1989 yılından bu yana, yerli ve yabancı tiyatro ve dans topluluklarının en iyi örneklerini izleyiciyle buluşturan İstanbul Tiyatro Festivali’nin 20 festivalde ağırladığı 5600 yerli ve yabancı sanatçının 700 performansını 441.000’in üzerinde seyirci izledi.

Kasım ayında gerçekleşecek festivalin programında bu yıl yurtdışından 4, Türkiye’den 10 gösteri yer alacak. Festival kapsamında farklı mekânlarda sahnelenecek bu yapımların yanı sıra yine alanında uzman konukların ve eğitmenlerin katılımıyla gerçekleştirilecek ücretsiz söyleşiler ve atölye çalışmaları da gerçekleştirilecek.

Seyirci Yorumları

    İlk yorumu yapan siz olun.